Fåglar på matning


Det är alltid lika roligt att iaktta fåglarna på matningen, alla verkar ha olika beteenden och ”bordsskick”.
Blåmesarna är helt oblyga och sitter länge och äter vid fågelbordet medan entitan kvickt kommer och hämtar ett frö och försvinner lika fort. Nötväckan kommer som en projektil och när den landar flyttar de flesta andra på sig. Stjärtmesarna kommer ofta i en liten flock och intar foderautomaten, dom stannar inte speciellt länge utan drar snart vidare. Gulsparvar, grönfinkar, grönsiskor och domherrar hittar ofta frön på marken under matningen. Den större hackspetten närmar sig matningen sakta och vaksamt för att sedan ta för sig rejält av talgbollar och späck.
Fyll på med frön, nötter och talgbollar och se vilka som kommer på besök till dig.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-