Vittrut

I veckan hade det rapporterats vittrut i Västerås hamn, förhoppningen var att den skulle vara kvar till helgen så vi kunde åka på den. En snabbkoll på lördagens rapporter visade att den setts även idag. Snabbare än vanligt åkte frukosten ner och iväg for vi. Ett riktigt härligt väder, dock blåste det lite kallt i Färjehamnen. Vi träffade några skådare men ingen hade sett truten som förmodligen födosökte på soptippen. Det var väldigt fint i hamnen och vi såg lite andra fåglar som vigg, storskrake, gråhäger och stora flockar sidensvansar som drog förbi.
Runt 13-tiden började trutar flyga in från stan och alla som var på plats spanade efter vittruten. Plötsligt stod den ute på träbryggan tillsammans med ett gäng gråtrutar. Där satt den!!!
Tyvärr var ljuset mycket svårt, solen stod lågt och skuggorna blev hårda men några dokumentationsbilder blev det ändå. 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-