Azurmes

Äntligen hade vi möjlighet att åka ner till Öland där flera östliga rariteter hade rapporterats de senaste dagarna. Skulle vi hinna se dem innan de flög vidare?
Det första försöket fick bli azurmesen som setts vid Grönhögens Golfbana. När vi kom dit stod det skådare längs hela kustlinjen men fågeln hade inte setts på en stund. Alla letade febrilt men sen kändes det som om folk började ge upp sökandet. Lite nedstämda bestämde vi oss för att gå tillbaka efter stranden och titta där det rörde sig många blåmesar och talgoxar. Strax söder om den Lilla hamnen blev vi omsprungna av en skådare som sa att azurmesen var synlig. Vi hade tagit rätt beslut och fick chansen att både se och fotografera den sällsynta gästen. Inom några sekunder var platsen fylld av entusiastiska och upprymda skådare.
En riktig njutobs och en bra början på dagen.....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-