Kaspisk trut eller...

När utbudet av fåglar är något begränsat så här års tittar vi lite extra på det som rör sig.
En flock måsfåglar som födosökte tillsammans med kajor på en åker längs riksvägen fångade vårt intresse. Vi stannade till och tittade igenom flocken som bestod av gråtrutar i olika åldrar. Just då såg vi ingen som stod ut i gruppen men tog ändå några bilder för att rapportera rätt antal och titta lite noggrannare på dom i efterhand. 
Väl hemma när vi äntligen fick tid att granska bilderna upptäckte vi en individ som kändes "speciell". Nu skulle vi väl ändå få nytta av all trutskådning i allmänhet och vid Revet i Simrishamn i synnerhet. Det första vi la märke till var det ljusare huvudet och den rakare näbben jämfört med gråtrutarna intill och det var något med uttrycket som sa oss att det möjligen kunde vara en kaspisk trut. Det kändes lite för bra för att vara sant, en kaspisk på Närkeslätten,  därför blev vi trots allt osäkra. 
Med en viss osäkerhet la vi ut den med frågetecken på Artportalen för att få hjälp med bedömningen av mer erfarna skådare.
Som det ser ut i skrivande stund kan det faktiskt vara en kaspisk trut som vi fick på bilden.
Man ska aldrig förringa tanken på att något annorlunda kan dyka upp, för vem hade trott att den svarthuvade truten skulle dyka i Oset en januaridag 2013 bland de andra trutarna....

.... och att vi var ute och letade efter trutflocken hela söndagen kanske vi inte behöver tillägga.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-