jordstorm

Vi avslutade skådarhelgen i Kvismaren. Vår förhoppning var att återse stäpphöken som vi såg på fredagen och förhoppningsvis få några bättre bilder. Vädret hade varit väldigt skiftande under helgen med både regn, snö och blåst.
Ett äkta aprilväder helt enkelt.
Men på söndageftermiddagen sprack det upp i molntäcket och solen visade sig. Vi ställde oss bakom vindskyddet på Hammarkullen och började spana ut över maden. Ganska snart började vinden tillta och sikten blev sämre. Bakifrån kom jord blåsande från åkrarna med en styrka så det skakade i vindskyddet och sikten blev obefintlig. Trots att vi stod i skydd hade vi jord i ansiktet, i ögonen och det knastrade när vi sedan ställde in skärpan på kikarna. Lika plötsligt som allt började la sig vinden och vi kunde följa jordmolnet som fortsatte och försvann öster ut. Sedan blev allt stilla och solen sken från en klarblå himmel. Skådningen fortsatte med lite knastriga kikare och höjdpunkten var pilgrimsfalken som kom jagande längs kanalen och uppehöll sig i området i nästan en timme. Häftigt när man i samma kikarfält ser en pilgrimsfalk sitta i ett träd, en havsörn strax bakom i ett annat träd samtidigt som två bruna kärrhökar flyger förbi.
Någon stäpphök dök aldrig upp men en blå kärrhök drog förbi och fick pulsen att stiga en kort stund.....

Ett stormande klipp!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-