God Jul!

Lite hektiskt inför morgondagen med allt vad Julafton innebär, hann vi ändå med en snabb skådarrunda. Det blev ett kort stopp vid Cementrännan i Oset där vi hoppades få se forsärlan men fick en kricka bland alla gräsänder istället.
Vi körde vidare till Kumla sjöpark som för övrig är en vacker plats och ett ganska säkert kort för smådopping under vintern.
En vigg, några sothönor, en knölsvan och naturligtvis många gräsänder noterade vi till en början. Vi gick till den norra änden av dammarna för att leta efter smådoppingen. Två rörhönor kilade iväg och försvann in i vassen. Efter en ganska lång väntan gav vi upp doppingen och gick till de östra dammarna. Första intrycket var att de var helt tomma på liv, men plötsligt en rörelse nära vasskanten och där låg den lilla doppingen. Den hade stenkoll på oss och dök iväg för att lägga sig i tryggt förvar bakom en vassrugg ute i dammen. Så tyvärr inget foto denna gången men en trevlig obs.

Nu ska skinkan griljeras, glöggen värmas och klappar slås in, då återstår bara för oss att önska er alla en riktigt God Jul!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-