Svartvingad vadarsvala

Torsdag eftermiddag och visst hinner man åka till Surahammar efter jobbet för att ta ett nytt livskryss.
Rapporten om en svartvingad vadarsvala dök upp under eftermiddagen. Ännu en dag som kändes oändlig innan vi kunde hoppa in i bilen och dra iväg. Sällan har 10 mil känts så långa och vägen så krokig. När man åker till en plats för första gången med chans på ett livskryss är det skönt när man inser att man hamnat rätt. En grupp skådare som redan står och tittar i sina tubkikare ger ett hopp om att fågeln fortfarande är kvar i området. Så ganska omgående fick vi se den jaga över fälten och där satt ännu ett livskryss. Vi stod en lång stund och njöt av uppvisningen och kvällssolen som värmde gott.
Det är först på hemvägen man inser vilket fint landskap man passerade på ditvägen.
En bonus med skådandet är alla vackra platser vi får se som vi förmodligen aldrig hade fått uppleva annars....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-