Januarisol

Halva januari har redan gått och man märker att ljuset sakta börjar komma tillbaka. 
Lördag förmiddag var solen framme en stund och vi halkade runt på isiga gångvägar i Oset. En flock på minst 200 grönsiskor drog runt Torndungen och Caféhörnan, de flesta rörde sig högt upp vid trädtopparna men vi lyckades plåta en som visade sig på lämpligare höjd.
Ute vid Gammelån gick tre grågäss och födosökte och en fjärde kom inflygande från Rynningehållet.
I Svartån simmade en storskrake omkring men fick bråttom därifrån när en joggare sprang förbi. (bilden)
Nere vid Cementrännan konstaterade vi att kungsfiskaren fortfarande drar folk. Ett tiotal personer stod beredda med kikare och kamera, men vi valde att åka vidare mot Kvismaren.
Där såg vi 4 fjällvråkar  och  2 havsörnar, annars var det ganska lugnt. Vid Nedre snåret fick vi syn på varfågeln som satt på en vägpinne och spanade. Vi stannade bilen och den satt för en gångs skull kvar på hyfsat avstånd. Men ett lätt regn hade börjat falla och ljuset började avta så något bra foto blev det inte den här gången heller, men vi fick se den flyga ner mot marken och ryttla en stund. Riktigt häftigt att se även om det inte blev dagens bild.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-