Kolugnt

En något blåsig dag på västsidan av ön, gjorde att vi valde att åka till Sandbyläge på östra sidan.  Vi hade promenerat runt Beijershamn under förmiddagen och nu var vi väldigt sugna på den medhavda matsäcken.
Vi hittade en skön plats på strandkanten där vi slog oss ner. Vi hann inte mer än att lägga ut filten vi skulle sitta på förrän vi såg att precis framför oss födosökte ett litet gäng vadare. Fram med kameran och liggandes på magen tvärs över filten togs säkert ett par hundra bilder på sandlöpare på endast fyra meters avstånd. De var helt oberörda av oss så de stannade kvar och vi kunde inte sluta plåta. När minneskortet nästan var fullt så hällde vi upp kaffet och började fika. En stund av totalt lugn och med en fantastisk utsikt över havet avbröts plötsligt av dundrande klövar. Precis bakom ryggen på oss rundande ett 40-tal kor muren och rusade ner till vattnet, några blev stående och stirrade på det udda inslaget på "deras" strand. Vi valde att ganska snabbt avbryta vår trevliga fikastund, backade några meter med kamera, kikare, filt, fikakorg över amarna och mackorna i munnen. Det kändes som om de hade ett visst övertag både till storlek och antal. Korna drog sig sakta söderut medan vi drog oss norrut, där kunde vi inta resten av matsäcken, vi var kolugna men släppte dem inte med blicken.....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-