Bronsibis

Vi vaknade upp på Öland till en morgon som kändes som en riktig sommarmorgon. Vi körde iväg innan våra gäster hade vaknat. Vårt mål var Kalmar Dämme där en bronsibis hade dykt upp på eftermiddagen dagen innan. Då vi inte har något larm (BA) så visste vi inte om den fortfarande var kvar på platsen. Efter lite letande hittade vi till slut fram till stället den skulle vara. Det var lätt att se att vi var på rätt plats, då en hel del skådare kantade vägen. Hoppet om att den fortfarande skulle vara kvar ökade. Konstigt att man alltid får lite förhöjd puls och tunnelseende den sista biten innan man är framme och får se fågeln. Men, där ute på gärdet gick bronsibisen och födosökte tillsammans med de mer lokala fåglarna. Där satt ännu ett livskryss och vi kunde åka tillbaka till Öland och ta hand om våra gäster. Det blev en sen frukost i trädgården där vi kunde njuta av en halsbandsflugsnapparhane som flög runt inne i ekskogen bakom huset. Vilken underbar förmiddag......

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-