Dalripa

Det var inte helt självklart att vi skulle åka ända upp till Fulufjället för att försöka ta nordsångaren som rapporterats hela veckan. Men väderprognosen för lördagen såg bra ut och tidigt på morgonen kom det ett larm som talade om att fågeln var kvar, då packade vi bilen och styrde mot norr. Alltid samma känsla när man sittter i bilen och får uppdateringar på mobilen, ska den vara kvar eller inte? När vi närmade oss Särna så bromsade bilen framför oss in då bilen som låg först girade och väjde för något på vägen. Vi såg skymten av vad vi trodde var en rad med ripkycklingar som kvickt försvann ner i diket. Vi stannade och satte på varningsblinkers och försiktigt smög ut ur bilen för att se hönan som stod en bit in i skogen. Vi tog några bilder och körde vidare. Där satt den, en dalripa med tre kycklingar. Så lätt fick vi ett nytt livskryss på väg mot dagens mål som ändå var nordsångaren.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-