Sommar?

Ett snabbt och kort blogginlägg. Nu är vi hemma efter ännu en helg på Öland, massor av bilder att gå igenom men kvällen är sen. Den mindre flugsnapparen här intill får väl bli en liten aptitretare innan vi lägger ut fler bilder från helgen.
Tyvärr fick vi inte tag i någon av de 23 biätarna som for runt på ön, men många andra trevliga upplevelser blev det. Det var soligt, varmt och vackert med alla orkidéer som blommar nu. Under promenaderna i skog och lund märks det att häckningarna är i full gång.  Föräldrarna är ute och födosöker hejvilt medan ungarna ropar från holkar och bon. 
En stunds kvällsskådning vid Kapelludden igår började med en kylig pålandsvind och med en dimma som närmade sig land. Plötsligt vände vinden utåt och värmen steg säkert med 10 grader och det blev en fantastisk kväll. Vi blev stående en lång stund och iakttog några fisktärnor som hade en otrolig flyguppvisning. De flög upp på hög höjd och grep tag i varandras näbbar och singlade neråt marken. Sedan satt de en kort stund på en sten för att sedan fortsätta "showen".
På väg tillbaks till bilen stötte vi upp några rapphöns och på en äng ropade storspoven i vad som kändes som årets första sommarkväll....
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-