Vi är birdnerds

Allt började med gråtrut den 19/5 2012 i Branteviks hamn.  Ett foto och det var klippt - så blev vi "Birdnerds".
Vi har alltid gillat att fotografera men då  har inte fåglarna varit i fokus, det var mer en slump som blev ett måste. Att vara ute med kameran oavsett årstid och väder och att få uppleva olika miljöer tar upp all vår lediga tid. Det är en utmaning att lyckas fånga fåglarna på bild och helst en bra sådan, men oj vad svårt det är ibland. Självklart har vi fortsatt fotografera andra motiv som vi lägger upp på hemsidan.
Förutom vår hemort Örebro med utmärkta fågellokaler som Oset, Kvismaren och Tysslingen så har Öland blivit vårt andra hem. Vi försöker att åka dit så ofta vi kan, det blir något annat att vistas där med Alvaret och kusten som bjuder på andra förutsättningar för fågelskådning.

Till en början hade vi bara kameran och handkikare,  men i takt med ett ökat intresse för fågelskådning så skaffade vi även en tubkikare. Numera kryssar vi arter även om vi inte har dom på bild, vilket vi hade som krav när vi började. När det gäller själva fotograferandet så jobbar vi med en kamera som vi skickar mellan oss därför är det ibland omöjligt att säga vem av oss som tagit bilden. 
Vi har idag lyckats komma upp i 355 kryss och av dom har över 300 fångats på mer eller mindre bra foton.
Vi ger aldrig upp jakten på den perfekta bilden, men vårt motto är ändå  "det går alltid att ta en bättre bild".

Örebro 2024-01-25

Håkan Svensson & Birgitta Dawidsson

Samarbetspartner med Nyckelfonden - forskning vid USÖ 
 

About us

It all started with a photo of a gull in May 2012, after that we became the Birdnerds. We work with one camera and sometimes it's impossible to know who of us that took the photo. All photos is taken in Sweden and we have captured over 300 bird species on photo. 
We spend all our spare time on birding and trying to capture the perfect picture. But of course, we know that there is no "perfect photo" cause you can always do it a little bit better.

Håkan & Birgitta

If you want to contact us please send an e-mail, we will  answer you as fast as possible.