Glada till kaffet

Då ska vi försöka att sammanfatta den senaste veckan. Det började med en bokad tvättid och en rapporterad ringtrast. Vi hann med att lägga in tvätten och åka ut till Kvismaren, efter en stunds letande fick vi syn på trasten. Hem och hänga upp tvätten på tork och snabbt iväg till Oset i hopp om att få se hornugglan. Ett lätt regn började falla i skymningen men himlen lystes upp av stadens ljus. Plötsligt hörde vi ugglan inte långt ifrån där vi stod och såg den mörka siluetten av den då den flög mellan träden. Väl hemma vek vi ihop tvätten och konstaterade att man hinner mycket på 4 timmar.

Lördagen började med sträckskådning i Mörbylånga småbåtshamn där hundratals ejdrar flög mot norr. Solen sken över sundet och vinden kom svagt från söder, en helt underbar morgon på Öland. Vi tog en sväng upp till Beijershamn där vi konstaterade att det fortfarande är väldigt torrt ute på maderna. Inte många fåglar som rastar vilket gjorde att besöket blev något kort.
Nästa stopp blev Ventlinge strand som ligger strax norr om golfbanan i Grönhögen. En vacker plats där man kan sträckskåda eller gå runt bland tallar och spana efter tättingar eller titta efter vadare och änder i strandkanten. Fikat intog vi som så många gånger förr vid Mellersta lunden i Ottenby.  Det var ganska ont om både fåglar och skådare. Ute på Västrevet där det brukar rasta gott om trutar och måsar var det nästan tomt. Vi lyckades ändå få några trevliga årskryss och kunde studera ett par svarta rödstjärtar som tillsammans födosökte i närheten av Kungsgården.

Söndagens skådning började på Kapelludden där vi fick se vårens första lövsångare, annars var det ganska lugnt även där. Vi beslutade oss för att göra ett nytt försök att få se pungmesen i Petgärde träsk. Vi hade bättre lycka denna gången då vi fick höra den locka så snart vi gick över den lilla bron i kohagen. Överallt satt det gransångare och sjöng och några stjärtmesar flög runt inne i dungen.

Vi avslutade med en fika hemma i trädgården och denna gången fick vi sällskap av en röd glada som kretsade över oss där vi satt och njöt av ännu en solig dag på ön. 

Idag har vi faktiskt också varit ute, och sett en jorduggla som jagade ute vid Södra Tysslingen.......  

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-