Större tur(turduva)

Idag hade vi större tur än förra gången vi besökte Kristinehamn. Då stod vi i 4 timmar och spanade i varje träd, i trädgårdar och på fågelmatningar utan resultat. Idag tog det inte många minuter innan den större turturduvan kom flygande över våra huvuden. Den landade på en matning och visade sig fint för alla som var på plats. När vi hade njutit klart av vårt nya livskryss gick vi en promenad i området. Det visade sig bli en lyckad tur. Vi upptäckte en flock tallbitar som helt orädda kalasade på oxelbär precis intill vägen. I närheten satt även några turkduvor och ropade från TV-antennerna. Plötsligt  blev det oroligt bland fåglarna och någon ropade varnande, en pilgrimsfalk kom från ingenstans och försvann lika snabbt bakom hustaken. Efter en kort stund spred sig lugnet och tallbitarna fortsatte sitt födosökande.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-