Vit stork i Närke

I morse upptäcktes en vit stork i Marieberg utanför Örebro. Den ville vi ju se och försöka få en bild på.
MEN, vi har ju ett jobb att sköta och väntan blev lång innan vi kunde ge den en chans. Skulle den vara kvar efter en hel arbetsdag?
Till slut stod vi där i regnet och stirrade in på återvinningsstationen där den senast hade setts. Kallt och blött var det, men väntan blev inte lång. Storken kom uppflygande och gjorde en kort runda innan den åter gick ner och försvann bakom det höga staketet.
Vi gav inte upp utan stod kvar en stund och hoppades på ytterligare en flygtur. 
Det lönar sig att vara envis, den kom farande över staketet och gled ut över åkrarna intill. Vi hann ta en rad bilder och trots regn och dåligt ljus blev det ändå våra första bilder på vit stork i Närke.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-