Större gulbena

För två månader sedan dök den upp strax söder om Göteborg. Varje helg sedan dess har vi övervägt om vi ska åka ner och föröka kryssa den. Men det har alltid varit något som fått oss att inte åka. Men denna helgen var det dags och när vi väl bestämt oss började tankarna snurra, är vi för sent ute? Vi startade färden vid 7-tiden och fyra timmar senare var vi på plats. Då hade vi redan fått se en utfärgad vacker blå kärrhökshane på vägen ner till Smedsgård. Långt ute bland sanddynorna gick gulbenan och födosökte. Där satt det, vårt 327:e kryss.
Tyvärr för långt ut för att få annat en en dokumentationsbild, men man kan inte få allt. Det var en fantastiskt vacker dag och det är en fröjd att få stå vid kusten och se storspovar, gravänder och massor av gäss. 
Efter vinterns begränsade utbud av fåglar så känns det som en start på våren och det vi har framför oss. När vi promenerade längs stranden såg vi ängspiplärkor födosöka i tången och vi stötte upp en enkelbeckasin som tryckte bland mollorna. På den klarblå himlen svävade en röd glada och framför oss på vägen gjorde en tornfalk ett lyckat jaktförsök.
Nästa vecka går vi in i mars månad och då börjar våren, åtminstone enligt almanackan....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-