Året 2017

Då har det gått ett år igen och det är dags att sammanfatta 2017.
Det är inte helt lätt att komma ihåg allt som hänt under 180 skådardagar. Det vi vet är att det blev 267 årskryss och av dessa var 11 nya livskryss. 
Här kommer vår "topplista":

Årets första rariteter var dels den sibiriska järnsparven som höll till i en villaträdgård i Lindesberg. Efter flera försök och rejält nerkylda lyckades vi till slut få syn på den östliga besökaren. Den andra rariteten som blev ett livskryss var en vitvingad trut i Tidaholm. Detta var inte bara ett trevligt livskryss, den var också väldigt bussig och ställde upp på en hel del bilder.

Årets längsta och snabbaste fjällresa blev en tur och retur till Fulufjället,  80 mil en lördag i juli. Redan på vägen upp till vårt mål fick vi ett livskryss, en dalripa med ungar sprang ut framför bilen. Vi hann precis undvika en olycka och fick njuta en kort stund innan de försvann in bland ris och snår. Väl framme vid vårt mål hann vi bara kliva ut ur bilen innan vi hörde nordsångaren som sjöng för full hals från toppen av en gran.
Vi passade på att gå en tur till Njupeskär och se vattenfallet och den fantastiska naturen innan vi styrde hem igen, en lång men mycket lyckad resa.

Årets kalkon var på något sätt när vi fick en bild publicerad i Aftonbladet. Vi har tillbringat tusentals timmar och tagit hundratusentals bilder på fåglar ute i naturen.
Men när Sveriges största kvälltidning hörde av sig så ville de ha en bild på ett par förrymda papegojor som hade landat nedanför vår balkong. Hm, vi behövde inte ens  lämna lägenheten för att ta den bilden. 

Årets mest lyckade resa blev den till Skåne i början av november. Vi bodde med utsikt över havet och där tog vi vårt första livskryss på den resan. Strax utanför hotellet fick vi se en havssula som kom genom den tidiga morgondimman och passerade oss på behagligt avstsånd. En bättre start på helgen kunde vi inte få. Vi betade av toppskarv på Svartskär i Torekov och lyckades kryssa vattenpiplärka utanför Vejbystrand samma dag. Ett hat-trick som kröntes av den lilla racern, alkekungen som plötsligt for förbi oss när vi stod nedanför Hovs Hallar. Det blev en helg som slog alla förväntningar. November kan vara helt fantastisk!

Årets nyhet, åtminstone för oss. Vi startade Birdnerds på Facebook och Instagram.
Det är ett bra sätt att komma ut med bilder och förmedla våra upplevelser i naturen och samtidigt få ta del av andras. Nackdelen är kanske att tiden inte riktigt räcker till för att både blogga och vara aktiv i sociala medier, men vi gör vårt bästa.

Årets sista fågel på bild blir gråsiskan här ovanför från Kvismaren idag.

Med denna "topplista" vill vi passa på att tacka de nästan 6.000 besökare på vår hemsida som inspirerar oss och om möjligt gör det ännu roligare att ge sig ut i naturen med kamera och kikare.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar vi er alla!!!

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-