Inte bara fåglar

Sommar och sol, fåglarna har fullt upp med att leda föda till sina ungar. Fågelsången är inte lika intensiv som tidigare och det blir svårare att få syn på fåglarna i all grönska. Nu väntar vi på att Ölands stränder fylls av vadare så vi får lite nya fototillfällen. I väntan på sydsträcken passar vi på att fotografera fjärilar och insekter, ja det mesta som vi ser. Det svåra är att det finns så många arter som vi aldrig sett eller har en aning om vad de heter. Fjärilar går relativt bra att reda ut men steklar, skalbaggar och andra kryp är nästan omöjligt att få till.
Är det någon som är kunnig inom området så tar vi gärna emot information om de olika motiven vi lyckats fånga. För det är ju roligare att veta vad den grönskimrande skalbaggen har för namn och vilken artgrupp det gulsvarta paret här ovan tillhör.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-