5 år

För 5 år sedan fotade vi vår första fågel, en gråtrut i Branteviks hamn, det blev startskottet på vårat fågelintresse.
Vi känner oss fortfarande som nybörjare även om vi lärt oss en hel del under åren. Intresset har inte minskat, snarare blivit en livsstil och ju fler fåglar vi ser och foton vi tar desto fler vill vi ta. 
Att efter en skådardag komma hem med hundratals bilder och få uppleva dagen än en gång och studera fåglarna grundligt ger skådningen ännu en dimension.
När man träffar skådare som hållit på i 40 år eller mer som fortfarande gläds åt årets första sädesärla eller att höra vårens första lärka får oss att inse att detta är ett inresse som håller livet ut.

I helgen "firade" vi 5-årsdagen genom att åka till Halland som var en vit fläck på vår skådarkarta. Det blev en kort och mycket intensiv helg med många stopp som började i Påarp och slutade i Bua. En ny favoritokal är Getterön och då framförallt Gubbanäsan som  är en helt otroligt plats med sin vackra natur. Bland enbuskar och snår rörde sig tättingar, på klipporna ut mot havet hoppade skärpiplärkor och ute på vattnet låg ejder och andra sjöfåglar guppande på vågorna. Detta var vår första resan till Halland men definitivt inte den sista....

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-