Tredje gången gillt!

Första gången var på  nyårsdagen, vi tänkte att en sibirisk järnsparv skulle vara en tung start på det nya fågelåret.
Tillsammans med en ansenlig grupp skådare stod vi i Lindesberg och tittade in i en villaträdgård. Nästan 3 timmar passerade innan vi gav upp, då kunde vi inte längre hålla kikarna still. Trots att det inte var mer än några minusgrader kröp kölden in under skinnet och till slut stod vi bara och skakade.

Andra gången, efter en tids fråvaro dök sparven plötsligt upp igen, men på en annan adress i kvarteret. Vi hade inte glömt hur vi stod och frös senast, så det var inte helt självklart att göra ett återbesök.
Men då vi båda är lika envisa så styrde vi norrut och letade upp den nya adressen. Denna gången var det helt tomt på skådare och vi halkade runt lite håglöst på de isiga gatorna utan att se skymten av någon sibirisk gäst. Det blev ett kort besök denna gången. Nu var vi helt övertygade om att detta var vårt sista försök att få in sparven på årslistan.

Men det blev ett tredje försök, vi nämnde ju att vi båda är envisa. Återigen rapporterades fågeln från samma plats som första gången. Vi velade lite fram och tillbaka men ganska snabbt satt vi i bilen på väg till Lindesberg, övertygade om att det skulle bli "tredje gången gillt".
På plats fanns redan en liten grupp av skådare så vårt hopp steg, ända tills de berättade att den hade visat sig för en halvtimme sedan. "Den flög iväg åt det hållet" sa de och pekade långt bakom oss. Där någonstans försvann hoppet och vi gjorde oss beredda på en repris på nyårsdagen. Men det tog inte mer än 20 minuter så såg vi en rörelse längst ner i trädgården, järnspikars där satt den! 

Sällan har man blivit så glad av en 10 sekunder kort obs och en riktigt usel bild.....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-