Berguv före middagen

Jämfört med förra helgen var det ont om bra obsar och fototillfällen, då fick vi snösiska, kungsfiskare och vattenrall både på årslistan och på bild. Denna helgen hade vi fått nöja oss med ring-, skogsduva och mindre hackspett, men inget foto.
Vi hade just avslutat söndagens skådning och var på väg hem för att gå på middag hos bekanta. När vi passerade Ekeby-Almby kom det ett larm på "Närke X" att en berguv sågs vid Ekeby-Dreve Naturreservat. Vi visste inte var det låg men fick en känsla av att vi var i närheten. Snabbt tittade vi på Google Maps och konstaterade att vi var väldigt nära.
Hm, ett snabbt beslut skulle fattas, i tid till middagen eller försenade p g a berguven? Lätt stressade valde vi det senare alternativet och styrde ner mot lokalen. 
Inga bilar på parkeringen och ingen skådare i sikte, men ner mot Hjälmaren hörde vi kråkor skrika upprört där de kretsade kring trädtopparna. Vi följde den isiga stigen som leder ner mot sjön och där stod upptäckarna med tubikikaren riktad mot uven. Det var bara att titta och njuta av den där den satt och tryckte intill stammen. Hade vi inte fått hjälp så hade vi nog knappast upptäckt den då skymningen började falla och träden blev som svarta siluetter mot kvällshimlen. 
En akademisk kvart var allt som behövdes för att ta uven före middagen.....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-