Ökensångare

Trots utdelningen vi fick på Öland med tre nya livskryss, blev vi lite besvikna när vi halvvägs hem fick larmet om en ökensångare som hade dykt upp på den norra delen av ön. Det blev inte bättre när vi sen fick se bilderna på den, vilken snygg liten sångare. 
Men ibland sker under. Helt otippat dyker det upp ännu en ökensångare i landet, och av alla ställen är det på parkeringen bakom Rusta i Borlänge. Detta var på fredagen och vi hoppades innerligt att den skulle vara kvar även på lördagen. 
Vi var beredda på att ta en tur till Dalarna och på lördagsmorgonen kom rapport om att den var kvar.
Samma visa varje gång, första delen av resan är vi kolugna och helt inne på att "flyger den så flyger den". Andra delen av resan är en lång pina, då tänker vi mer "den måste vara kvar!!"
Äntligen framme, men på parkeringen utanför Rusta ser vi några grupper av skådare som irrar runt, inget gott tecken. "Jodå, den var här nyss men flög ut över stora parkeringen och är sedan dess försvunnen".
Efter en tids letande ropades det ut att den var tillbaka på samma plats igen.
Det var ingen stillsam fågel, den genomsökte buskagen noggrant från den ena sidan till den andra och ganska ofta skymd. Till slut visade den upp sig fint och vi fick både se och fotografera den.
Man kan undra vad kunderna som var där och shoppade tänkte när det stod ett femtiotal personer och stirrade in i buskarna utrustade med kikare och kameror.
Själva kan vi inte för våra liv förstå hur man väljer att åka och handla när det finns en ökensångare att skåda.....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-