Isabellastenskvätta 

På den nyplöjda åkern precis intill grusvägen stod stenskvättan och spanade från en liten jordklump. En inbromsning, i med backen och ner med rutan. Mycket förvånade över att den stod kvar tog vi några bilder. Den verkade lite nyfiken och poserade fint, "där fick vi kanske en bild till hemsidan" tänkte vi.
När vi kom hem rapporterade vi in vad vi sett och la ut några bilder på blå kärrhök, smalnäbbad nötkråka och även stenskvättan. 
Vi lagade lite mat och tog det lugnt men slängde ett öga på våra bilder på Artportalen. 
Nästan 300 hade tittat på stenskvättan!!! Vi undra vad som stod på, nästan samtidigt kom ett larm på Närke X. Där stod det att stenskvättan vi fotograferat kunde vara en isabellastenskvätta. Pulsen steg och det gjorde även antalet tittare på Artportalen som snart var uppe i 900 innan någon la en kommentar. På C300:s facebooksida hade den diskuterats ett tag och många verkade övertygade att det var en isabella.
Om den blir godkänd av RK så blir det Närkes första isabella någonsin och den 21:a i Sverige......

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-