Så kan det gå(s)

Vi var på väg till Kvismaren när larmet kom om en tajgasångare på Öby kulle. Den hade hörts locka några gånger och förhoppningen att vi skulle få höra eller se den var stor. Vi stod på toppen av kullen en lång stund och fick se bergfink, svartmes, gransångare, dubbeltrast, mindre hackspett och en hel del andra arter. Tajgasångaren var dock som bortblåst!
Kaffesuget tog överhand så vi avbröt letandet efter den östliga sångaren, istället letade vi rätt på en plats i solen. En halv smörgås och en skvätt kaffe hann vi få i oss innan larmet gick igen.
Nu sågs den på andra sidan kullen, vi lämnade fikat och rusade dit. Men den var snabbare än vi och var åter försvunnen. Tillsammans med de andra skådarna försökte vi leta rätt på den, men tyvärr gick vi bet.
Vi återgick till kaffet och avslutade sen skådardagen med ett stopp på Västra rakan där tusentals gäss och tranor rastade. En förbipasserande havsörn fick upp dom alla  i luften, det blev en mäktig upplevelse med lätet av alla fåglar som lämnade åkrarna och fyllde himlen... 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-