Fjärilar

Hela ön har svepts in i en varm och avslappnad semesterlunk. Strecken med vadare efter kusten har avklingat och stränderna har fyllts av badgäster. Vi har gjort några tappra försök att komma ut och skåda, men värmen har gjort det svårt att att både tuba och fotografera. Men behovet att komma ut och dokumentera med kameran är stort, så nu har vi ängnat oss åt lite fjärilsjakt. Våra kunskaper om fjärilar är ytterst begränsade så varje fjäril är en ny upptäckt för oss. Skulle vi ha satt ett felaktigt artnamn på en bild tar vi gärna emot en rättelse.
Fördelen med fjärilar är att dom gärna är ute och flyger mitt i den stekande solen och att det faktiskt går att få fina bilder mitt på dagen. Men det är inte helt enkelt att få till bilderna, fjärilar rör sig hela tiden och många svordomar kommer då svetten rinner ner i ögonen och motivet far iväg på lätta vingar.

Nu sitter vi i skuggan och väntar på ett larm så att vi kan åka på någon "rar" art, för fåglar är ju ändå våran grej......

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-