Ack Värmland du sköna...

Nu har snart halva december gått och 2015 lider mot sitt slut.
Tidigare i veckan sågs en tretåig mås i Nydalen vid Vättern. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att åka på den, lite surt då det hade inneburit ett nytt livskryss.
I slutet på veckan rapporterades ännu en tretåg mås men då ifrån Hults hamn vid Vänern strax söder om Kristinehamn. 
Lördag morgon packade vi matsäcken tog med kameran som alltid och styrde bilen mot Värmland med förhoppning om att den skulle vara kvar. 
Skulle inte fågeln vara kvar så var det ändå en perfekt dag för en utflykt, några minusgrader,  klarblå himmel och en decembersol som ännu värmde.
Väl framme vid Hults hamn körde vi ner till en plats där det gick ut några stenpirar i sjön och parkerade bilen. Vi hann inte mer än att stänga av motorn och titta ut genom framrutan förrän vi såg en ensam fågel som guppade ute på vågorna. En fiskmås var vår  första tanke men en titt i kikaren visade en klockren tretåig mås, nästan för bra för att vara sant. Det var den enda fågeln vi såg inne i viken. Vi slängde på oss jackorna och drog ner mössorna över huvudet då det var en ganska kall västlig vind som blåste in från Vänern. En frostig och hal brygga ledde oss ut mot måsen som lugnt låg kvar i vattnet. Vi tog några bilder och fick en riktigt bra titt, på den för oss nya arten. Efter en kort stund lyfte den och flög förbi oss på hyggligt avstånd ut mot det öppna vattnet där den sakta försvann mot söder.
Vi gick ut på udden och spanade ett tag utan att återse den. Några fiskmåsar, skäggdoppingar, sångsvanar och en storskrake fick vi se innan vi  bestämde oss för att åka vidare. 
Nu började det bli dags för fika, vi körde tillbaka mot Kristinehamn och ut mot Piccassostatyn.
En plats i solen med utsikt över sjön och ljudet av vågorna som kluckade mot stranden i december månad, bättre kan det inte vara.
Skulle detta bli årets sista livskryss så var det en värdig avslutning på ett fantastiskt fågelår..... 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-