Bättre en fågel i handen...

Vi vigde hela lördagen åt skådning i Ottenby. Nu när dagsljuset är begränsat hinner man inte riktigt med att fara runt mellan de olika lokalerna, så Ottenby fick det bli.
Det märks att de flesta flyttfåglarna har dragit söderut men några enstaka gransångare, rödhakar, kungsfåglar såg vi dock men inte alls den mångfald som var för bara några veckor sedan.
Ut över vattnet drog många fågelsträck förbi medan änder och måsfåglar rastade runt udden. 
Vi visste att en brandkronad kungsfågel höll till i Bertils Trädgård och vi tyckte det var en bra idé att stå där i lä med en värmande sol som sällskap. Vi stod en längre stund och spanade in i trädgården men varje liten födosökande individ visade sig vara en vanlig kungsfågel. Jättetrevligt, men inte vad vi var ute efter.
Till slut bestämde vi oss för att ge upp och röra på oss.  Vi hann bara runt hörnet så möttes vi av 4 personer som ivrigt pockade på vår uppmärksamhet. Där stod stationspersonal, Kalmar-Anders och en liten grabb som stolt visade upp vad han hade i handen. Visst var det den brandkronade dom hade fångat in och ringmärkt. Inte undara på att vi gick bet i vårt letande.
Det gick inte att låta bli att ta några närbilder på den lilla fågeln som inget annat ville än att få flyga iväg.
Naturligtvis är det roligare att ta bilden i det fria, så om ordspråket "bättre en fågel i handen än tio i skogen" stämmer, det vet i tusan.....

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-