Tereksnäppa

Det började med tidig morgonskådning på Kapelludden. Det hände inte alltför mycket och ryktet om att en tereksnäppa synts i Gräsgårds Hamn gjorde valet lätt, vi drog.
Ibland känns Öland väldigt avlångt och byarna ligger tätt. För varje minut som går känns det som om chansen att se fågeln minskar. När vi anlände stod där redan ett litet gäng skådare och spanade söderut. Det visade sig att snäppan snällt stod kvar ungefär där den upptäcktes. Där satt det 298:e krysset! 
Vi har fortsatt våran utforskning av fågellokalerna på Öland och idag hittade vi en ny favorit.
En fantastiskt lugn (utan turister) och vacker plats, Bodudden öster om Löt. Mängder av rastande och streckande vadare fanns på lokalen  såsom sandlöpare, kustsnäppa, kustpipare, drillsnäppa och skogssnäppa, även silvertärnor och andra sjöfåglar fanns i området. 
Panik bröt ut när två havsörnar plötsligt dök upp ute på Marskär där massor av trutar och storskarvar höll till, de gjorde allt för att försvara sig.  En av örnarna lyckades dock slå en skarv och kom efter en stund flygande med den i klorna där vi stod. En för oss spännande upplevelse som förmodligen skarven kunde varit utan....

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-