Vad har måsen i truten?

Nu märks det att det är full fart med häckningar, och inte alls lika många rastande fåglar som dimper ner. Vi har promenerat en hel del i Oset under veckan, det är övervägande grågäss med ungar i olika storlekar, men även kanada- och vitkindade gäss som häckar. I skrattmåskolonin är  det fullt liv med tiggande ungar. Vi har tittat lite extra efter svarthadedopping med ungar men bara sett de som legat på rede. En brunandshona med två små dunbollar simmade vaksamma runt i en liten pöl.  Vid Rosenbergsstugan var det fullt liv då en fiskmås blev jagad av två skrattmåsar. Fiskmåsen hade ett byte i näbben som de tydligen ville åt, men det gick inte för sig.
Lördagens lågtryck fick ner en hel del vadare. Vid Lillängen i Oset räknade vi 36 svartsnäppor, minst 15 grönbenor, 25 rödbenor, 3 mindre strandpipare, 1 skogssnäppa och 3 förbiflygande storspovar, det kan hända mycket när det blir väderomslag.
Idag tog vi en promenad i Karlslund och fick se att forsärlorna har lyckats få fram 3 ungar som själva var ute och jagade insekter i Fallen. Några knipungar kämpade mot strömmarna på egen hand och bland stenarna hoppade en drillsnäppa runt. 
Trots att dagarna är långa och ljusa så hinner man inte ens med hälften av det man vill se och göra......

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-