Sköna maj

En fantastisk skådarhelg hemma i Närke visade sig innehålla en hel del trevliga observationer.
På Husön i Kvismaren fick vi under en stund följa en ängshök som jagade över fälten. En av de vackraste rovfåglarna vi har i Sverige, tycker vi.
Vid Södra Tornet i Tysslingen har en citronärla setts under några dagar och den var på plats även idag. Den hoppade mellan staketstolpar och sjöng i det nästan sommarlika vädret. 
Det rapporteras många olika arter runt om i länet och även i närliggande län, men tyvärr hinner man inte vara på alla ställen samtidigt.
Ibland får man lugna ner sig lite och inte åka på alla larm utan stanna upp och njuta av ögonblicket. Idag satte vi oss på en sten i en hage och iakttog ett flugsnapparpar som verkade vara på husjakt. Det tog inte lång stund förrän vi fick se ett par gröngölingar som uppvaktade varandra. Det händer en hel del om man stannar upp och bara låter fåglarna komma till en. En bit ifrån där vi satt gick ett stolt tranpar med sin lilla unge. Hur söt kan man va!?
Maj månad är en helt underbar tid när man har allt framför sig, tänk att bara få lufsa runt och lyssna på all fågelsång och känna alla vårens dofter. 
Just när vi tyckte det var dags att dra sig hemåt så hörde vi att en smalnäbbad simsnäppa och en fjällgås rastade på Boglundsängen, vi kastade oss in i bilen och åkte dit, man är väl inte mer än fågelskådare.....
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-