Öland tur & retur 

Det är inte ofta vi åker till Öland i annat syfte än att skåda fågel, men lördagens resa dit var en sådan. Trots inbokat möte hann vi ändå med att skåda fågel en stund.
Vi korsade ön via Resmo och över Möckelmossen, tog höger vid Alby och åkte väster ut mot Mörbylånga. På åkrarna kring Alby rastade ett hundratal ljungpipare tillsammans med tofsvipor. Lite senare passerade en havsörn vägen och ut över Alvaret kretsade en vråk, som vi trots det tidiga datumet vill bedöma till bivråk. 
I Mörbylånga fotade vi några råkor som födosökte i en park, och i Beijershamn kunde vi kryssa 2 gravänder. Att kliva ur bilen lockade föga då det blåste halv storm från nordost, så bilskådning var ett bra alternativ.
Vi avslutade med kroppkakor i Arontorp, faktiskt lite av resans höjdpunkt...
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-