Vår

I fredags dök en rödhalsad gås upp i Kvismaren, detta blev inledningen till en vårlik skådarhelg. 
Lördagen startade tidigt med en tur till Villingsberg. Vi tog frukosten med oss och på en solig bergsknalle vid Lanforsdammen njöt vi av den.  Förmiddagen förflöt utan några större upptäckter, ett par gröngölingar ropade till varandra och en varfågel satt uppflugen i björktopp nedanför Kärmenberget.
Eftermiddagen tillbringade vi i Kvismaren där den rödhalsade fortfarande drog många skådare. I Rysjön var det som vanligt gott om änder, gäss och svanar.
Idag tog vi en promenad runt Åslaholmen och Fågelsjön och försökte hitta så många vårtecken som möjligt.  Solen värmde skönt och vi såg våra första fjärilar, tussilago och blåsippor. Nu ligger dom uppladdade under "senaste" och det känns verkligen som om våren har kommit för att stanna....
 
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-