Ett sent blogginlägg

Äntligen fick vi tid att sammanfatta helgen. Veckan har gått åt till att redigera och rama in foton. Förhoppningsvis ska några av  våra bilder vara med på en välgörenhetsauktion nu i vår. Det har varit en hel del pyssel med att hitta rätt ramar och välja rätt bilder. 
Lördagen tillbringade vi i Kvismaren och det måste nog ha varit rekordmånga spetsbergsgäss där (758 rapporterade). Vi stod en lång stund i Lötenplattformen som var ett av de få ställen där det var lä. Det rörde sig många arter i Rysjön, bl a salskrake, bläsand, kricka, gråhäger, snatterand och ett par havsörnar som seglade förbi. En varfågel passerade tornet och på Fornskinnsåkern for två råkor runt i blåsten tillsammans med kajor och kråkor.
Söndagen var om möjligt ännu blåsigare men solen sken och Tysslingen blev ett självklart mål då tusentals sångsvanar rastade där. Många människor med kikare och kameror trängdes i "fållan" för att studera svanarna som nu kommit högre upp på maden. Det flög in nya flockar hela tiden och den kraftiga vinden gjorde att deras inflygning och landning gav flera riktigt bra fototillfällen.
Bland alla tusen sångsvanar upptäckte vi åtminstone tre mindre sångsvanar, men ännu roligare var att 8 stycken hade hittat till Oset där det inte varit mer än ett tiotal rapporter de senaste 40 åren.
På hemvägen fick vi syn på vårens första dubbeltrast som satt uppflugen på en stängselstolpe ute i en kohage.
Imorgon är det fredag igen, kanske hinner vi ut en sväng....
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-