Vårvinter

Det känns som om våren kommit, över 100 sångsvanar i Tysslinge är väl ett bra tecken.
Igår började vi skådardagen med ett besök vid Rånnestamaden och fick se sångsvanarna flyga in och de första tofsviporna rasta på maden. Vi for vidare från den vårlika slätten upp mot vinterlandskapet i Kilsbergen. Snön låg fortfarande kvar och skidbackarna var välbesökta. På väg mot Kroktjärn såg vi en orre flyga förbi för att försvinna ut i skogen. En järpe stöttes upp i vägkanten och flög in bland granarna där den sprang runt och visade sig en kort stund. Vi stannade till  vid en fågelmatning och iakttog småfåglarna som håller till i skogen. Det är alltid roligt att se talltitor, svartmesar och en och annan tofsmes bland de övriga matgästerna.

Idag  tog vi en promenad i Oset, isen var borta från gångvägarna och det var riktigt skönt att kunna ta ut stegen. Det märks att fågellivet börjar återvända när man hör gässen ute på ängarna och solen värmer skönt i lä. Ett par stjärtmesar dök upp vid matningen och det blev dagens bild. Vaken vid Svartåns mynning har blivit så stor att den knappast kan kallas vak längre och  där ute låg det flera knipor och guppade, ovanför gled en havsörn hastigt förbi.
På slutet av vår rund kunde vi som vanligt se den lilla krickan och stjärtandshybriden i Cementrännan.
Trots att det bara är februari känns det som april, plötsligt förvinner solen och ett snöblandat regn börjar falla, ett typsikt aprilväder...
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-