Snöras och smådopping

Sol och 2 grader varmt! Vi åkte upp till Garphyttans Nationalpark för att försöka få syn på den tretåiga hackspetten. Plusgrader och snötyngda träd är ingen bra kombination. I skogen rasade snön ner från träden och  yrde i luften, att försöka höra ljudet av en födosökande hackspett var helt omöjligt. Vi gick stigen fram till Skomakartorpet och gjorde avstickare in bland gammelgranarna. Snön gick ibland upp till knäna och uppifrån rasade snön ner innanför kragen. Allt som allt så blev det ett bra motionspass, men ingen hackspett.
Vi åkte vidare till Kumla reningsverksdammar där en smådopping håller till. Det blåste en isande vind och solen försvann bakom molnen lagom tills vi kom fram. Fram kom också doppingen, men mycket tillfälligt då den mest höll till inne i vassen utom synhåll. Vi stod och lurade i vassen  och väntade ut den, plötsligt kom den farande strax över vattenytan, gick ner och simmade mot den lilla nordligaste dammen. Vi följde efter och satte oss ner på huk och lyckades få några bilder när den födosökte mellan gräsänderna i dammen. Skönt att konstatera att ljuset är på väg tillbaka och att äntligen få ett hyfsat fotoläge...

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-