Ugglor eller tvättstuga

Tvättstugan bokad och både horn- och jorduggla rapporterade från Kvismaren. Visst skulle vi hinna åka ut och försöka ta dom men ändå hinna hem till tvättiden. Det gick sådär.
Jordugglan var den första vi fick syn på där den satt på en lutande snökäpp i strålkastarsljuset. Tyvärr hann den lyfta och flyga iväg i mörkret innan vi fick upp kameran. Vi fortsatte framåt på rakan ner mot Västra kröken,  på en stolpe i dunklet kunde vi ana siluetten av ännu en uggla. Även den lyfte innan vi var framme, men vi tyckte oss se att det var hornugglan. Vi vände bilen och gjorde ett försök till.  Den var tillbaka på stolpen i kohagen och försiktigt åkte kameran ut genom fönstret för att försöka ta en dokumentationsbild.
Vi rullade närmre och närmre men fick för oss att det bara var den tomma stolpen vi fotade, det var väldigt mörkt och snöigt och klockan var redan 18:40, men när vi kom ännu lte närmare såg vi att  det faktiskt var ugglan som satt där. Trots ISO 6400 och 1/10 sek  så blev det ändå några bilder. 
När vi körde tillbaka fick vi se en skymt av jordugglan som flög förbi framför bilen och ut över de mörka fälten.
Tvätta får vi göra imorgon...

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-