Örnar på isen

Ett ymnigt snöfall på lördagen hindrade oss inte från att  åka ut i markerna, efter en arbetsvecka finns det ett rejält skådarbehov. Redan på vår innergård fick vi ett årskryss då vi såg en stare sitta och kura i ett träd tillsammans med både björk- och koltrast. Vi tog en tur till Karlslund där det alltid finns något att se. Vi började uppe vid Fallen och kunde inte låta bli att söka upp strömstaren som har blivit lite av en sport att försöka ta en riktigt bra bild på. Men dagens förutsättningar var inte de bästa och den höll ett riktigt bra tempo i sitt födosökande. Efter en stund landade den på iskanten inte långt ifrån oss och vi fick åtminstone några bilder.
Vi rundade Fallenparkeringen och uppe i altopparna flög det runt en stor flock grönsiskor och några enstaka gråsiskor.  Vid matningen på Borrarbacken kunde vi kryssa både bo- och bergfink bland annat. 

Idag visade sig solen och det var en underbar vinterdag. En skön promenad i Oset med försök att ta bättre bilder på kungsfiskaren som fortfarande håller till vid bryggan nere vid Svartån. Tyvärr gav det inget fotoresultat då den inte ville visa sig på nära håll. Det var inget riktigt bra läge på någon fågel där idag när ljuset var på vår sida. Men det är väl charmen med det hela, det ska inte vara lätt. 
Som avslutning på dagen åkte vi till Kvismaren. Förutom Hasse M och Magnus P så såg vi en varfågel uppe på Husön.
När vi passerade Löten och spanade ut över Rysjön fick vi syn på en havsörn. Vi stannade bilen och såg när den landade ute på isen, där stod ytterligare 5-6 havsörnar.
En mäktig avslutning på en omväxlande skådarhelg, både väder- och artmässigt.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-