Tema strömstare

2015 har börjat  som strömstarens år, vi har varit ute i större delen av länet för att få den perfekta bilden. Inte helt oväntat har ljuset varit vår motståndare, men även strömstaren själv som ofta glatt flugit förbi med ett retsamt svirrande.
Idag valde vi att åka upp till Karlslund för att försöka ta några nya årskryss och kanske få syn på den lilla vinterbadaren uppe i Fallen. När vi gick på den östra sidan av Svartån upp mot dammluckorna fick vi syn på två strömstarar som hoppade mellan isflaken. På andra sidan ån stod det några personer och plåtade, vi fortsatte dit. En efter en lämnade de platsen, det verkade ha fått sina bilder och var nöjda.  Tommy B som var en av dom, stannade kvar och gjorde oss sällskap. Efter ett tag kom strömstaren flygande och stannade upp framför oss på iskanten. Den poserade snällt en liten stund i snett motljus och med hjälp av lite vintersol blev det några bra bilder.
Men den perfekta bilden kommer nog en annan dag....
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-