Året 2014

Då var det dags att summera året som gick. Det är svårt att plocka fram den absoluta höjdpunkten, det har varit många roliga dagar i markerna. 224 obsdagar med 265 årskryss och 39 livskryss. 
Årets favorit, eller en av dom, är prärielöparen som flitigt spelade i Kvismaren en dag i maj.
Årets miss måste ändå vara orientseglaren som vi missade båda gångerna den visade sig i Närke. Ena gången var vi i Skåne och fick en natthäger, andra gången var vi på Öland och fick både svartbent strandpipare och större skrikörn som tröst.
Årets missförstånd var när vi jagade en gulhämpling nere på Österlen. Vi smög omkring på en äppelodling när en man med bestämda steg närmade sig oss där vi stod med kameran riktad rakt in i en hage. Vi hade hört gulhämplingen sjunga flitigt och hade just fått syn på den där den satt helt öppet i en hästhage. Ägaren till hästhagen visade sig vara en av Sveriges kändaste regissörer som trodde att vi var papparazzifotografer som var ute efter bilder till skvallerpressen.  När missförståndet var utrett så fick vi fri tillgång till ägorna och vi fick ett stort "lycka till".
Årets jobbigaste vecka måste ha varit väntan på fredagen då vi äntligen fick åka till Jönköping och försöka ta rallhägern. Den rapporterades från söndagen veckan innan och vi hade inte möjlighet att åka tidigare. Resan ner var ångestladdad, skulle den vara kvar? Väl på plats tog vi en serie riktigt bra bilder, puh!
Årets bästa grannar är faktiskt turkduvorna som visat sig mittemot vår balkong. Ibland en individ och ibland två, vid ett tillfälle faktiskt 5 stycken.

Hemsidan fick vi till slut ordning på och efter att ha gått igenom tusentals bilder vågade vi publicera den i början av oktober. Vi måste passa på att tacka för alla trevliga kommentarer, både muntliga och som inlägg. Vår förhoppning  är att under 2015 kunna lägga in nya bilder och blogginlägg och på så sätt hålla sidan uppdaterad. Självklart hoppas vi på nya arter och bättre bilder på redan fotograferade fåglar, för det går ju alltid att ta en bättre bild.....

Med detta, som blir årets sista blogginlägg, önskar vi er alla ett riktigt Gott Nytt 2015!

Håkan & Birgitta

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-