Uggla & örn

Ibland får man ketchupeffekten, allt händer på en gång. Vi hann inte mer än att parkera bilen så kom sparvugglan flygande och landade i en torraka inte långt ifrån oss. Under en halvtimmes tid hade den uppvisning för oss, ibland i toppen av en gran, ibland flygandes över hygget. Som avslutning landade den i en asp strax intill oss där vi stod och vi fick några helt okey bilder på den.
När vi senare satt och spanade ut över ett gammalt kalhygge fick vi i ögonvrån syn på en rovfågel som höll på att obemärkt passera bakom oss. Det var en kungsörn som för en gångs skull inte bara flög förbi och försvann utan satte sig i toppen av en tall. Vi hann både studera den och ta några bilder.
Vid Guntjugan stannade vi en stund och iakttog strömstaren som även idag dök och simmade runt i det kalla vattnet. När vi passerade Berga flög fyra orrar upp och iväg, lite längre fram passerade en järpe framför bilen.
Trots 11 minusgrader så värmde faktiskt solen och det blev en fantastisk vinterdag i Villingsberg! 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-