Jul- och fågelbord

En sammanfattning av julhelgen är att julmaten var fantastisk, ledighet och umgänge med familjen skönt avslappnad. Men fågelskådningen i kallt och soligt väder gav ingen särskild utdelning, två bergänder och en brunand var i allafall det lilla extra som visade sig i Oset dagen före dopparedagen.
Juldagens tur till Västra Trolldalen gav en massa frisk luft och motion när vi letade efter matningen som ska finnas där uppe, och tusan vet om det inte var en gråspett som flög förbi över vägen. Till slut hittade vi fågelbordet (efter samtal med Jan T) och där rörde sig många svartmesar, talltitor och flera större hackspettar bland alla andra mesar. Nere på fälten kring Norra Tysslinge rastade en stor samling med kanadagäss, vi räknade till över 300 på fotona som vi tog.
Idag på Annandagen skulle vi försöka att ta en sparvuggla i skogarna runt Tisaren. Vi var ute och letade på lite olika platser efter tips av Hasse M, men vi kammade noll. Visserligen fick vi en stor flock grönsiskor och andra för årstiden vanliga arter.
I morgon åker vi till Villingsberg, och då....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-