Nu vänder det

På fälten väster om Gräve Kyrka stod det en stor flock med gäss. Vi spanade igenom den och förutom minst 300 sädgäss kunde vi urskilja 3 bläsgäss, ett 10-tal spetsbergsgäss och även några enstaka grågäss. Inga dåliga obsar så här i slutet av december.
Nere på slätten blåste en kylig vind så vi tog sikte på Kilsbergen för att få lite lä av skogen.
Det var lite mer vinterlikt där uppe, med is på sjöarna och frosttäckta myrar. Flera flockar med grönsiskor for omkring och i träden födosökte tofsmesar och kungsfåglar. I bäcken nedanför en bäverdamm såg vi siluetten av en strömstare sittandes på en sten. Vi stannade och iakttog den en stund när den dök och simmade runt i det iskalla vattnet. Den tog även några korta flygturer och poserade en mycket kort stund i toppen av en gammal rotvälta.
På vägen hem såg vi fyra orrar som satt uppflugna i en björk. Man kan ju undra varför vi alltid får fotoläge när ljuset är för svagt, men vad annat kan man förvänta sig på årets kortaste dag.
Men nu vänder det och vi går faktiskt mot ljusare tider.... 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-