Första skådarhelgen i december

Första skådardagen i december och turen gick till Oset. Vi började uppe på Gamla Tippen och där fanns gott om grönfinkar och en del gulsparvar. Bland dessa hittade vi fyra stenknäckar och  i toppen av ett träd satt en något ruggig duvhök och spanade ut över kullarna. I en buske kivades en rödhake och gärdsmyg om reviret medan en koltrast lugnt satt och åt av bären.
På väg ut mot Svartåns mynning såg vi några sångsvanar flyga förbi.
Bort mot Näsbyängen fick vi syn på en stor fågel som satt uppe i en kraftledningsstolpe, vi hade bara en handkikare men träffade Patrik S som hade med sig sin tub. Det visade sig att den "stora fågeln" var två råkor som satt brevid varandra i de första solstrålarna på mycket länge. 
Ute på Hemfjärden låg det några enstaka knipor, storskrakar och en ensam vigg, från Rynningeviken kom en svärta simmande ut i farleden. I dungen mot Rosenbergsstugan fick vi se  en varfågel och ute på Ormestaängen blev en blå kärrhök bortjagad av en ilsken kråka.
En riktigt bra början på den första vintermånaden med både sol och bra obsar.
 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-