Månadsavslut med doppingar

Sista helgen i november och månadens tema blev grått! Solen har lyst med sin frånvaro och minimerat möjligheterna till bra bilder och samtidigt har fåglarna varit som bortflugna.
Gårdagens tur till Villingsberg gav så klen utdelning att vi inte ens fick ihop till ett blogginlägg. Vi kunde konstatera att isen börjat lägga sig på sjöarna och det föll några enstaka snöflingor över bergen.
 

Idag var det ingen större skillnad, lite grått och småkallt men ut skulle vi.
Kumla Reningsdammar blev dagens mål och visade sig innehålla både rörhöna, knipa och smådopping. I vassen hoppade det runt en ivrigt lockande gärdsmyg och ett gäng stjärtmesar mellanlandade kort i en buske framför oss. Denna lilla vattenparken gav större utdelning än vad andra utflykter gjort den senaste tiden.
Imorgon går vi in i december och det ska bli spännande att se hur skådaråret kommer att avslutas.....

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-