Svärta i Oset

Äntligen helg, och ännu en grå sådan. Oset fick bli dagens första mål, där både svärta och forsärla rapporterade i veckan. Förhoppningsvis skulle de vara kvar.
I Cementrännan låg det bara  gräsänder och någon forsärla syntes inte till. Vi gick längs Svartån ut mot Hjälmaren och tittade efter kungsfiskare och annat. Ute på Fågeludden började vi spana ut över fjärden och såg några gråtrutar, storskrakar, knipor och en sädgås. Ganska snart upptäckte vi en ensam fågel som låg  mot Hjälmarsnäs och dök efter något ätbart. Det var svärtan! Den var tyvärr lite långt ut så bilden visar inte riktigt hur otroligt fin den var. Med ett nytt Närkekryss gick vi tillbaka mot bilen och tog en sista titt i Cementrännan. Precis framför oss flög en liten fågel upp och ut en bit i rännan,  den gick ner på kanten och då såg vi att det var forsärlan. 
 Vi avslutade med en tur till Kvismaren med förhoppning om att få se jorduggla eller något annat intressant, men det var ganska tomt där. Ett par fjällvråkar en havsörn och en hel del storskrakar såg vi, men ugglan såg vi inte röken av.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-