Novembergrått

Äntligen helg och möjlighet att komma ut och fota och skåda. Ett lätt duggregn ramade in  den mycket gråa dagen. Vi tog en sväng till Rynningeviken i hopp om att få en bättre obs på skärpiplärka som vi såg förra söndagen, och kanske få se snösparv som rapporterats under veckan. Men det var ganska tomt på fåglar och en bitande kall vind drog in från Hjälmaren så besöket blev kort.
Vi bestämde oss för en tur till Kvismaren och Lötenplattformen som skulle ge oss både lä och regnskydd. Även där var det relativt skralt med arter, men ute på Rysjön låg ett 80-tal salskrakar tillsammans med nästan 50 storskrakar. Ett par fjällvråkar patrullerade runt sjön i jakt på byte. Dagens obs blev prutgåsen som vi hittade i en flock med sädgäss som flög förbi oss ute på Västra rakan. Vi fick några dokumentationsbilder på gässen men vi valde att lägga upp fjällvråken som blev dagens minst gråa och dystra bild.

Senaste inläggen

Bloggarkiv