Från skägg till is

Dagens mål var att fota skäggmesar i Kvismaren. Hasse Molin hade varit schysst och tipsat om vart de nu födosökte som bäst. Dagen var dock lite gråmulen och ljuset var inte det bästa, men ett grupp på 12 skäggmesar visade upp sig ganska snart och vi följde dom från Åslaholmen ut till Kvismare kanal. Dom rörde sig tyvärr långt in i vassen så fotoläget blev aldrig optimalt, men obsen kan man inte klaga på.
Vi avbröt när regnet började falla och drog oss in mot stan. Nästan hemma såg vi att Pierre Blanksvärd larmat ut en svartnäbbad islom på NärkeX. Han såg den i Hjälmaren ut mot Vinön utanför Hampetorp. En u-sväng och vi var på väg! Lommen visade upp sig fint utanför färjelägret, den dök och fångade en och annan fisk. Fler och fler glada skådare dök upp, och vi fick ett nytt livskryss och några dokumenationsbilder innan den drog sig lite längre ut.
Detta är det roligaste med fågelskådning, att man aldrig vet vad som ska hända, men plötsligt händer det.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-