Rallhäger

Äntligen!
I söndags eftermiddag rapporterades en rallhäger i Jönköping. Det var för sent att åka dit då och det kändes som om vi missade chansen. Veckan har varit fylld av rapporter men vi har haft fullt upp med våra jobb, så vår förhoppning var att den skulle stanna till idag fredag då vi kunde smita lite tidigare. De 20 milen från Örebro till Jönköping var en lång pina, vi vågade inte se på några uppdateringar och läsa "eftersökt, ej återfunnen".
Väl på plats bakom Ica Maxi parkeringen rusade vi ut mot sjön. Med tunnelseende närmade vi oss den södra bron, en skådare vi mötte sa att den nyligen flög in i bland buskar och snår och gömt sig, men "den kommer säkert fram igen". Döm av vår förvåning, när vi kom fram till bron så satt den lilla hägern precis nedanför oss och födosökte, helt oberörd av all uppståndelse. 
Det blev ett nytt livskryss och en riktigt bra fotosession, helt fantastiskt!
När vi fått våra bilder och njutit av stunden upptäckte vi att det kommit fler skådare från Närke och Värmland, fågelvårlden är liten :-)  Närkeskådarna var en del av gänget från NOF som skulle till Bohuslän och kustskåda i helgen, ingen dålig start på den resan.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-