Höst i Kvismaren

Åkte idag till ett ganska skådartomt Kvismaren. Det verkade rätt tomt på  fåglar också till en början. Men så fick vi syn på en varfågel som satt på en vägpinne och höll utkik. Den lyfte så fort vi närmade oss med bilen så någon  bild blev det inte. Endast 3 tranor och 8 sädgäss rörde sig efter  Västra rakan. Men så plötsligt hände något, himlen fullständigt fylldes av gäss uppskrämda av en havsörn, det var minst 6 olika arter gäss samt några änder. Då förstod vi att det inte alls var helt tomt på fåglar i området.
På Hammarmaden såg vi två havsörnar som satt och spanade, 4 blå kärrhökar födosökte över vassen mot Fiskinge, men tyvärr inga fotolägen.
I Lötenplattformen så fick vi se både duv- och sparvhök, en pilgrimsfalk flög förbi på behörigt avstånd.
En riktigt skön höstdag i Kvismaren som alltid bjuder på bra skådning.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-